ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΓΑΖΙΟΥ

Η ιστορία της εταιρίας ξεκινά από το 1960, όταν ο Χρήστος Βέλλιος κάνει τα πρώτα του βήματα στη χρυσοχοΐα, εκκινώντας μια επιτυχημένη πορεία σε έναν ιδιαίτερα απαιτητικό χώρο.  Μόλις το 1969, η μόνιμη επαγγελματική ανησυχία του, τον οδηγεί στην ίδρυση του πρώτου καταστήματος στη Λαμία, με συνέταιρο τον ανιψιό του, στον πιο εμπορικό δρόμο της πόλης, στη Ροζάκη Αγγελή 6. Η αφοσίωση στην ποιότητα, την δημιουργία και τη μοναδικότητα των κοσμημάτων της εταιρίας, ήταν και παραμένουν οι κεντρικοί άξονες του οράματος της εταιρίας. Το 1985 ανοίγει στην πόλη της Λαμίας και το δεύτερο κατάστημα, στην Πλατεία Πάρκου 17.

Μετά από 35 χρόνια επιτυχούς πορείας στο χώρο της χρυσοχοΐας, αναλαμβάνει τα ηνία της εταιρίας ο γιος του, ο Αθανάσιος Βέλλιος, διαχωρίζοντας το εταιρικό σχήμα και διατηρώντας αποκλειστικά υπό τη διεύθυνσή του το κεντρικό κατάστημα της αρχικής εταιρίας.

Το 2015, το κατάστημα αναβαθμίζεται με την μετεγκατάστασή του σε νέο, σύγχρονο χώρο στη Ροζάκη Αγγελή 20 και Καλύβα Μπακογιάννη γωνία, για να καλύπτει τις αυξανόμενες ανάγκες του κοσμηματοπωλείου, καθώς και τις ανάγκες της σχεδίασης και ανάπτυξης νέων προϊόντων με την δημιουργία ενός σύγχρονου εργαστηρίου.

Βαδίζοντας προς το μέλλον, η εταιρία εισέρχεται σε νέες αγορές, με την ίδρυση ηλεκτρονικού καταστήματος το 2013, προσφέροντας σε ανταγωνιστικές τιμές κοσμήματα και ρολόγια υψηλής ποιότητας. Το 2018, αναβαθμίζεται σε e-shop για την επέκταση των εργασιών εκτός συνόρων, ανταποκρινόμενο στις σύγχρονες τάσεις της αγοράς.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑΝΑΣΗ

Σε ηλικία μόλις 9 χρόνων άρχισα να μαθαίνω την τέχνη της ωρολογοποιίας.

Μετά από λίγο καιρό, σε ηλικία 13 χρόνων ασχολήθηκα και με την τέχνη της χρυσοχοΐας.

Το 1990, σε ηλικία 15 χρόνων σπούδασα στη σχολή χρυσοχοΐας ΑΛΚΗ στη Θεσσαλονίκη, με διάκριση ως ο πιο νέος δημιουργός που πήρε μέρος σε πανελλαδικό διαγωνισμό κοσμήματος.

Το 1992, ως πτυχιούχος χρυσοχόος πλέον, άρχισα να δουλεύω στο εργαστήριο «Χρυσομορφές», ένα από τα κορυφαία εργαστήρια στην Ελλάδα, με εξαγωγική δραστηριότητα.

Εκείνη την περίοδο επηρεάστηκα από τον μέντορα μου τον Πέτρο Σαμολαδά, ο οποίος με μύησε στην τέχνη του κοσμήματος, αναπτύσσοντας μου την εσωτερική αναζήτηση για δημιουργία και έκφραση.

Το 1997, οργανώνω το εργαστήριο της εταιρίας του πατέρα μου, Χρήστου Βέλλιου, σύμφωνα με τα πρότυπα των σύγχρονων εργαστηρίων στα οποία εκπαιδεύτηκα.

Το 2004, αναλαμβάνω εξολοκλήρου την οικογενειακή επιχείρηση.

Το 2013 ιδρύεται το πρώτο μας e-shop, επεκτείνοντας τις δραστηριότητες της επιχείρησης σε εθνικό επίπεδο.

Το 2015, μεταστεγαζόμαστε σε νέο, σύγχρονο χώρο, στη Ροζάκη Αγγελή 20 και Καλύβα Μπακογιάννη γωνία. Πλέον, η επιχείρηση προσφέρει στους πελάτες τις ανέσεις ενός σύγχρονου κοσμηματοπωλείου, και την πρόσβαση σε μεγάλη ποικιλία επώνυμων προϊόντων. Ταυτόχρονα, δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας προσωπικών κοσμημάτων στο χώρο του σύγχρονου εργαστηρίου μας.

Το 2018, ανανεώνουμε το e-shop, ανταποκρινόμενοι στις νέες τάσεις και ανάγκες της αγοράς.